Hamile Pilatesinin Faydaları

Hamileyken pilates yapmanın hem size hem de bebeğinize çok fazla faydası var kesinlikle ama çok önemli bir süreç olduğu için pilates veya herhangi başka bir spor yapmadan önce doktorunuza kesinlikle danışmalısınız.

Hamile pilatesi hakkında merak edilenleri bu yazıda toplamaya çalıştık. Öncelikle hamileyken pilates yapılır mı sorusuna açıklık getirilim!

Hamilelik, birkaç ters harekete dikkat edilmesi gerekilen harika bir süreçtir. Hamile pilatesi ise hamileliğin 12. Haftasından sonra başlanması gerekilen egzersizler tümüdür. Fakat 12. Haftadan önce yapılması bebeğin rahme, plasentaya tutulması yönünden tehlike arz edeceğinden doktor izinli bir şekilde 12. Haftadan sonra başlanması ön görülür.

Hamile pilatesi egzersizlerinin haftada 2-3 gün, günde 40-60 dakikalık periyotlar halinde yapılması yeterlidir. Egzersizlere yeni başlandığında belirtilen sürelerle başlanması önerilmez. İlk etapta daha kısa çalışma programları ile anne adayının hareketlere alıştırılması ve direncinin arttırılması beklenir.